Laikā, kad ASV atklājas arvien jaunas korporatīvās uzskaites nelikumības, demokrātu pārstāvji Kongresā pieprasījuši, lai tiktu atjaunota ASV prezidenta Džordža Buša pirms 10 gadiem veikto finansu operāciju izmeklēšana un publicēts pilna apjoma pārskats par tām.
Jau ziņots, ka, pēc Baltā nama atzinuma, Bušs pārkāpis likumu, neatklājot nepieciešamo informāciju par akcijām, kuras viņš pārdeva 1990.gadā, būdams kompānijas "Harken Energy Corp." direktors Teksasā.

Bušs tiek turēts aizdomās par to, ka, izmantojot iekšēju informāciju, viņš pārdevis akcijas savā kompānijā, kas lielā mērā nokļuva grūtības viņa vadības metožu dēļ.

"Bušs bija spiests pāriet aizsardzībā, kad viņam uzdeva jautājumu par viņa paša pagātni kompānijas vadītāja amatā, kā arī par kavēšanos astoņus mēnešus sniegt ziņas par viņam piederošo akciju pārdošanu," ziņo raidsabiebrība BBC.

"Tieši tāpēc Bušam ir sarežģīti likt uzsvaru uz viņa paša saistībām cīnīties pret netīriem korporatīvajiem darījumiem, jo zināmā mērā viņš saskaras ar bažām par viņa paša godīgumu," pauž BBC.

Buša biznesa darījumi izraisīja īpašu interesi, pēc tam kad viņš kritizēja telekomunikāciju kompānijas "WorldCom" vadītājus, kuri pieļāvuši būtiskus pārkāpumus firmas grāmatvedībā.

1990.gadā Bušs pārdeva daudz enerģētikas kompānijas "Harken Energy Corp." akciju, neilgi pirms firma publiskoja informāciju, kuras dēļ šo akciju cena strauji kritās. Bušs tajā laikā bija "Harken Energy" audita komisijas loceklis.

Baltais nams notikušajā vaino kompānijas juristu birokrātisku kļūdu. Baltā nama pārstāvis sakariem ar presi apgalvoja, ka viens no dokumentiem ir iesniegts vēlāk nekā prasīts likumā birokrātiska misēkļa dēļ, un nosauca to par "tehnisku" kļūdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!