Foto: Itar-Tass/Scanpix
Otrdien pieteicies otrais kandidāts nākamgad pavasarī gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām – dokumentus Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedzis partijas "Taisnīgā Krievija" līderis Sergejs Mironovs, informē aģentūra "Itar Tass".

CVK aģentūru informēja, ka piecu dienu laikā kandidāta iesniegtie dokumenti tiks izvērtēti un pieņemts lēmums par viņa pilnvaroto pārstāvju reģistrāciju un īpašā rēķina atvēršanu vēlēšanu tēriņu fondam.

Mironovs ir otrais kandidāts, kas pieteicies vēlēšanām. Jau 7.secembrī to izdarīja pašreizējais premjerministrs, partijas "Vienotā Krievija" līderis, eksprezidents Vladimirs Putins. Viņa pilnvarotie pārstāvji jau ir reģistrēti un vēlēšanu rēķins atvērts.

58 gadus veco Mironovu par Krievijas prezidenta kandidātu izvirzīja "Taisnīgās Krievijas" kongresā sestdien. Par Krievijas Federācijas padomes bijušā spīkera un partijas Valsts domes frakcijas vadītāja kandidatūru nobalsoja 232 kongresa delegāti, bet pret bija tikai pieci.

Mironovs kongresā paziņoja, ka nolēmis balotēties vēlēšanās "nevis tāpēc, lai piedalītos, bet tāpēc, lai uzvarētu". "Mums ir ko piedāvāt vēlētājiem, vēlētājiem ir vajadzīga reāla alternatīva un reāla izvēle," sacīja prezidenta amata kandidāts. Viņš arī atgādināja, ka 2004.gadā, startējot iepriekšējās prezidenta vēlēšanās, Putins vēl nebija "Vienotās Krievijas" līderis un nebija arī radusies partija "Taisnīgā Krievija". "Man nebija tādas uzticamas un spēcīgas komandas," sacīja Mironovs.

Uzvaras gadījumā premjera amatu Mironovs piedāvāšot savai partijas biedrei Oksanai Dmitrijevai, kas Valsts domes vēlēšanās partijas sarakstā startēja ar trešo numuru.

Nesen notikušajās Valsts domes vēlēšanās "Taisnīgā Krievija" ieguva 13,24%, tā kļūstot par trešo lielāko domes frakciju un ievērojami uzlabojot iepriekšējās vēlēšanās sasniegto rezultātu. Mironovs partiju vada kopš tās izveidošanas 2006.gadā.

2004.gada prezidenta vēlēšanās Mironovs ieguva tikai 0,76% vēlētāju atbalstu.

Krievijas prezidenta vēlēšanās notiks nākamā gada 4.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!