Turcijas tiesa piektdien piesprieda mūža ieslodzījumus septiņiem teroristu grupējuma "Al Qaeda" pārstāvjiem par viņu saistību ar 2003.gadā notikušajiem pašnāvnieku uzbrukumiem pret ebreju un britu mērķiem Stambulā.
2003.gada novembrī pie divām sinagogām, britu konsulāta un bankas HSBC pārstāvniecības Stambulā nogranda sprādzieni, kuros bojā gāja 63 cilvēki un vēl aptuveni 600 tika ievainoti.

Sīrietis Luia Saka atzīts par vainīgu sprādzienu rīkošanā un finansējuma nodrošināšanā. Pārējie seši notiesātie ir Turcijas pilsoņi, kas atzīti par vainīgiem līdzdalībā sprādzienu rīkošanā.

Vēl vienam apsūdzētajam Turcijas pilsonim Sejitam Ertulam piespriests 18 gadu cietumsods par saistību ar "Al Qaeda" spārnu Turcijā, bet Sīrijas pilsonim Hamedam Obisi piespriests 12 gadu cietumsods par spridzekļu glabāšanu un citām apsūdzībām.

Vēl 29 apsūdzētajiem piespriesti sešu gadu un trīs mēnešu cietumsodi par saistību ar "Al Qaeda", bet desmit citiem apsūdzētajiem piespriests trīs gadu un deviņu mēnešu cietumsodi par teroristu atbalstīšanu.

Pārējie 26 apsūdzētie attaisnoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!