ASV firma "Space Adventures", kas palīdzēja Denisam Tito vienoties ar Krievijas kompāniju "Rosaviakosmos" par lidojumu uz orbitālo staciju, atradusi divus jaunus potenciālos kosmosa tūristus.
Kā žurnālistiem otrdien paziņoja kompānijas viceprezidents Lerijs Ortega, divi piedzīvojumu meklētāji no Eiropas un dienvidaustrumu Āzijas ir izrādījuši lielu interesi. Viens no viņiem varētu doties lidojumā oktobrī, kad uz Starptautisko kosmisko staciju dosies kārtējais kuģis "Sojuz-TM".

"Mēs aktīvi meklējam cilvēkus, kuriem ir 20 miljoni dolāru, kuri ir ieinteresēti doties kosmiskajā ceļojumā un ir gatavi 6 mēnešus gatavoties gaidāmajam lidojumam," teica Ortega. "Pirms tam ir daudz jātrenējas un arī jāmācās krievu valoda. Taču tas viss ir iespējams," piebilda Ortega.

60 gadus vecais Kalifornijas biznesmenis Tito, kas pirmdien ieradās Starptautiaskajā kosmiskajā stacijā, samaksāja 20 miljonus dolāru, lai viņa sapnis piepildītos. Viņš uzskata, ka lidojums ir iztērētās naudas vērts. "Diemžēl, patlaban tas maksā ļoti dārgi, taču ir cilvēki, kuri to var atļauties, un es viņus aicinu sekot manam paraugam," otrdien paziņoja Tito.

Arī kinorežisors Džeimss Kamerons, kurš uzņēma filmu "Titaniks", apstiprināja, ka ļoti vēlētos apmeklēt Starptautisko kosmisko staciju un risinot sarunas ar kompāniju "Rosaviakosmos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!