Ievērojamā mākslinieka Pablo Pikaso gelzna trešdien tika pārdota "Christie's" impresionistu un modernās mākslas izsolē par 55,6 miljoniem ASV dolāru (34 miljoniem latu), kas ir jauns cenas rekords Pikaso gleznām un piektā augstākā cena par izsolē pārdotu mākslas darbu.
Glezna "Femme aux bras croises" ("Sieviete ar sakrustotām rokām") ir viens no pazīstamākajiem Pikaso daiļrades melanholiskā perioda darbiem.

Tā tika pārdota par cenu, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedza novērtējumu pirms izsoles - 25 miljonus dolāru (15,5 miljonus latu).

Iepriekšējais Pikaso gleznas cenas rekords bija 51,7 miljoni dolāru (32 miljoni latu) par gleznu "Les noces des Pierrette", kas tika pārdota Parīzē 1989.gada novembrī.

1902.gadā Barselonā uzgleznoto portretu nopirka anonīms vairāksolītājs pa telefonu.

Glezna sākotnēji bija daļa no kolekcijas, kas piederēja ASV literātei un intelektuālei Gertrūdei Steinai, bet pēc tam ir gājusi caur vairāku mākslas kolekcionāru eiropiešu rokām.

1936.gadā to no kāda Ņujorkas dīlera nopirka amerikāņu kolekcionārs, kura ģimenei tas piederēja līdz trešdienas izsolei.

Glezna pirmoreiz tika izstādīta Pikaso daiļrades retrospektīvā izstādē Cīrihē 1932.gadā un palīdzēja nostiprināt viņa reputāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!