Bruņoti pirāti nolaupīja 20 cilvēku, tajā skaitā desmit ārzemju tūristus, tropiskā kūrortsalā netālu no Borneo salas Malaizijas austrumos un devās jūrā.
Malaizijas amatpersonas paziņoja, ka ir zināms, kur atrodas ķīlnieki, kuru vidū ir arī sešas sievietes ārzemnieces, un pauda viedokli, ka viņi atrodas drošībā. Filipīnas paziņoja, ka, iespējams, vainojama musulmaņu kaujinieku grupa Filipīnu dienvidos.

Seši bruņoti vīrieši svētdienas vakarā ieradās divās laivās Sipadanas salā un saņēma gūstā 22 ķīlniekus. Sipadanas sala ir pasaulē slavena niršanas vieta apmēram 30 kilometru no Malaizijas Sabahas štata piekrastes.

Divi 51 gadu veci amerikāņi izbēga salas mežos, īsi pirms nolaupītāji pavēlēja ķīlniekiem kāpt divās laivās, informēja Malaizijas policijas priekšnieks Norians Mai.

Noziedznieki atstāja vienu no savām laivām salā un nozaga vienu no laivām, kas piederēja kūrortam, norādīja policijas priekšnieks.

Nav ziņu par pirātu prasībām.

Ķīlnieki bija deviņi Malaizijas pilsoņi, trīs vācieši, divi franči, divi Dienvidāfrikas, divi Somijas pilsoņi, viens libānietis un viens Filipīnu pilsonis, kurš strādā Sipadanas salas kūrortā. No desmit ārzemju tūristiem sešas bija sievietes un četri - vīrieši.

Filipīnu aizsardzības ministrs Orlando Merkado paziņoja, ka laupītāji esot filipīnieši un ka viņi ar saņemtajiem ķīlniekiem esot devušies Filipīnu virzienā. Filipīnu jūras kara flotē un aviācijā izsludināts trauksmes stāvoklis.

Pieciem laupītājiem, domājams, bija AK-47 tipa šautenes un sestajam - reaktīvais prettanku granātmetējs, kad viņi svētdien ieradās Sipadanas salas kūrortā ap pusdienas laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!