Somālijas pirātu nolaupītā ar ieročiem piekrautā Ukrainas kuģa kapteinis Vladimirs Nikoļskis intervijā aģentūrai AFP lūdz kuģa īpašniekus risināt tiešas sarunas ar pirātiem un izbeigt apkalpes 15 nedēļas ilgstošās mocības.

Nedēļas nogalē sarunā pa satelīttelefonu no kuģa "MV Faina" kapteinis sūdzas, ka kopš kuģa nolaupīšanas 25. septembrī kuģa īpašnieks Izraēlas pilsonis nav tieši kontaktējies ar pirātu līderi.

"Domāju, ka kuģa īstais īpašnieks Vladimirs Alperins nezina patieso situāciju. Manuprāt, īpašnieka pārstāvis slēpj informāciju no viņa," pirmajā intervijā kopš kuģa nolaupīšanas teica Nikoļskis.

"MV Faina" ir Ukrainas kuģis ar Belīzas karogu, uz kura ir 33 padomju tipa kaujas tanki un munīcija.

Kapteinis Vladimirs Kolobkovs neskaidros apstākļos 27. septembrī nomira, un viņa vietā stājās otrais palīgs Nikoļskis.

Kuģa krava izraisīja strīdu, kurā Kenija paziņoja, ka tā esot ieroču saņēmēja, taču vairāki citi avoti apgalvoja, ka krava patiesībā bijusi paredzēta Dienvidsudānas spēkiem.

Nikoļskis teica, ka mēģinājumi risināt sarunas par kuģa atbrīvošanu ar starpnieku palīdzību cietuši neveiksmi, jo trūcis apņemšanās atbrīvot apkalpi.

"Pirātu līderis Mohameds Abdi ir gatavs nodibināt sakarus ar kuģa īpašnieku un tagad atsakās no jebkādiem kontaktiem ar kādu citu personu," viņš teica.

Nikoļskis teica, ka pret apkalpi, kurā ir divi krievi, 17 ukraiņi un viens Latvijas iedzīvotājs, pirāti izturas ciešami, taču uzsvēra, ka mēnešiem ilgais gūsts dara savu.

"Viņi tiek turēti mazā istabā bez jebkādām iespējām fiziski izkustēties. Puse apkalpes ir slima, un otra puse zaudēs prātu," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!