Foto: AP/Scanpix

Ja Pirātu partija uzvarēs 29. oktobrī notiekošajās pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās, tā piedāvās valsts pilsonību bijušajam ASV izlūkdienestu līdzstrādniekam Edvardam Snoudenam.

To aģentūrai "Sputņik" pastāstīja partijas pārstāvis Sunna Ivarsdotira.

"Kā mēs iepriekš esam teikuši, ja Snoudens vēlēsies atbraukt uz šejieni un iegūt pilsonību, mēs to viņam palīdzēsim izdarīt, kā arī nodrošināsim viņam patvērumu," teica Pirātu partijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka pirms parlamenta vēlēšanām Pirātu partija pēc aptaujas ir populārākā Islandē. Pirātu partija varētu saņemt 22,65% vēlētāju balsu, noskaidrots Reikjavīkas Universitātes aptaujā.

Snoudens 2013. gada jūnijā nodeva laikrakstiem "Washington Post" un "Guardian" virkni slepenu materiālu par ASV specdienestu izspiegošanas programmām. Viņš no ASV vispirms devās uz Honkongu, bet tad uz Maskavu, kur kādu laiku uzturējās lidostas tranzīta zonā. Krievija piešķīra Snoudenam pagaidu patvērumu ar nosacījumu, ka viņš pārtrauks aktivitātes pret ASV.

2014. gada 1. augustā Snoudens saņēma uzturēšanās atļauju Krievijā uz trim gadiem, kas ļauj viņam ceļot ne tikai pa Krieviju, bet arī citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!