Maskavā Pirmā maija svinību laikā svētdien izcēlās nekārtības, kad milicija par Krievijas prezidenta Vladimira Putina portreta sadedzināšanu aizturēja dažus kreisās radikālās organizācijas "Sarkanās jaunatnes avangards" aktīvistus.
Reaģējot uz to, citi "avangardieši" sāka stihisku protesta akciju pie Krievijas Federācijas padomes un Ģenerālprokuratūras ēkas, izlaužot metāla nožogojumu, noraujot ēkām notekcaurules un uzceļot pāri ielai nosacītas barikādes. Akcijā iesaistījās aptuveni tūkstotis "avangardiešu" un nacionālboļševiku, viņiem pievienojās arī citi kreiso atbalstītāji, tai skaitā ne mazums vecāka gadagājuma cilvēku.

Milicijas darbinieki nelika lietā spēku, bet notikuma vietas tuvumā atradās pieci autobusi ar omoniešiem. Tomēr nekārtības beidzās, kolīdz aizturētie tika atbrīvoti.

Kreisie spēki Maskavā bija sapulcinājuši uz demonstrāciju aptuveni desmit tūkstošus cilvēku, bet kopējais demonstrantu skaits, pēc Krievijas galvaspilsētas Iekšlietu pārvaldes aplēsēm, sasniedza aptuveni sešdesmit tūkstošus.

Sakarā ar Pavasara un darba svētku svinībām par drošību Maskavā gādāja kopumā aptuveni četri tūkstoši miliču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!