Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pateicoties Polijai, Ukraina jau saņēmusi pirmās raķešu sistēmas "Patriot" un tankus "Leopard", otrdien pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks, taču ministrija vēlāk šīs ziņas noliedza, paskaidrojot, ka žurnālistu nepareizi sapratuši ministra teikto.

Kopš Krievijas pilnmēroga kara sākuma Polija sniegusi Ukrainai militāro palīdzību 2,2 miljardu eiro vērtībā un turpinās to darīt arī turpmāk, sacīja ministrs.

"Man ir īpaši jāuzsver, ka, pateicoties Polijas pieliktajām pūlēm, cita starpā "Patriot" baterijas un pirmie tanki "Leopard" jau sasnieguši Ukrainu," intervijā spāņu laikrakstam "Razon" sacīja Blaščaks.

Par to, ka Ukrainai tiks piešķirti ASV zenītraķešu kompleksi "Patriot", tapa zināms pagājušajā gada nogalē. Poļu ministra vārdi bija pirmā norāde, ka šie kompleksi jau atrodas Ukrainā.

Tiesa, Polijas Aizsardzības ministrijas vēlāk otrdien noliedza "Patriot" atrašanos Ukrainā, skaidrojot, ka ministrs ir nepareizi saprasts, ziņo raidsabiedrība BBC.

Jautājums par aviācijas piegādēm ir jāpieņem plašākā sabiedroto līmenī, norādīja ministrs.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgi turpināsies karš, Blaščaks atzina: "Baidos, ka tas ir mēnešu, nevis nedēļu jautājums."

Kā sacīja ministrs, viņš tic, ka degsme un pašatdeve, ar kādu par savas valsts brīvību cīnās ukraiņi, kopā ar visas pasaules atbalstu novedīs pie vēlamā kara rezultāta - Ukrainas uzvaras, jo tas ir vienīgais taisnīgais variants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!