Kāds dienvidkorejietis, kurš tika nolaupīts un aizvests uz Ziemeļkoreju 1978.gadā, ir pirmo reizi saņēmis atļauju satikt savu māti un māsu, informē ārvalstu prese.
Šī tikšanās ir daļa no trīs dienu ilgā ģimeņu apvienošanas pasākuma, un tajā atkal satikās ģimeņu locekļi, kas bijuši šķirti kopš Korejas kara, raksta BBC.

Kima Jangnama dzīvei sabiedrība seko īpaši cieši, jo viņš pēc nokļūšanas Ziemeļkorejā apprecējās ar sievieti no Japānas, kura arī bija nolaupīta. Šī lieta ir pasliktinājusi arī Ziemeļkorejas attiecības ar Japānu.

Jangnama un vēl divu ģimeņu locekļi drīkstēs trīs dienas stingrā drošības spēku kontrolē tikties un aprunāties. Vīrieša māte pirmajā tikšanās dienā izteica prieku par to, ka viņš ir sveiks un vesels, un lūdza neraudāt tik priecīgā dienā.

Atgādināsim, ka Jangnams tika nolaupīts 16 gadu vecumā un ir viens no aptuveni 500 dienvidkorejiešiem, kuri tika bez viņu piekrišanas nogādāti Ziemeļkorejā. Šie cilvēki bieži tika izmantoti, lai Ziemeļkorejas spiegi varētu apgūt kaimiņu tradīcijas, dzīvesstilu un izrunas īpatnības.

Japānas izlūkdienesti ir uzzinājuši, ka daļa šo cilvēku vēl joprojām dzīvo Ziemeļkorejā, kaut gan tā ir apgalvojusi, ka viņi gājuši bojā vai izdarījuši pašnāvības. Ziemeļkorejas valdība nav atzinusies Dienvidkorejas iedzīvotāju nolaupīšanā, taču pateicoties Japānas valdības uzstājībai ir atzinusi, ka tika nolaupīti 13 Japānas pilsoņi. Līdz šim ir atbrīvoti pieci no šiem cilvēkiem. Dienvidkoreja nav tik nelokāma savā nostājā, jo baidās sabojāt attiecības ar kaimiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!