Otrdien Prāgā, stadionā "Eden", pirms Čehijas un Lietuvas futbola izlašu pārbaudes spēles noticis pārpratums, jo Lietuvas valsts himnas vietā mača rīkotāji atskaņojuši Latvijas himnu, trešdien ziņo Čehijas mediji.

Lietuvas izlases futbolisti, izdzirdot, ka skan citas valsts himna, izrādīja savu sašutumu. To, ka atskaņota Latvijas himna, organizatoriem jau vēlāk paziņojuši Lietuvas žurnālisti, kas klātienē vērojuši spēli.

Nepareizu himnu atskaņošana nebija vienīgā organizatoru kļūda, jo pilnīgas muļķības bija atrodas arī oficiālajā spēles programmiņā. Lietuvas karoga vietā tajā bija nodrukāts Latvijas karogs, par Lietuvas galvaspilsētu ierakstīta Rīga, bet Lietuvas futbola izlases fotogrāfijas vietā nodrukāta Latvijas izlases bilde.

Jau ziņots, ka Čehija izlase otrdien izcīnīja uzvaru ar 2:0.

Šī nav pirmā reize, kad sporta pasaulē tiek jaukta Lietuva ar Latviju. Martā pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās apbalvošanas ceremonijā 110 metru barjersprintā, kad bronzas medaļu izcīnīja Staņislavs Olijars, sākotnēji mastā tika uzvilkts Lietuvas karogs. Toreiz tā arī nebija vienīgā kļūda, jo Ķīnas himnas vietā par godu uzvarētājam Ļu Sjanam tika atskaņota Čīles himna. Atkārtotajā ceremonijā viss gan bija kārtībā.

Vēlāk kļuvis zināms, ka Latvijas un Lietuvas sajaukšana maksājusi amatu Čehijas futbola federācijas sabiedrisko attiecību direktoram Vaclavam Tihijam, kas uzņēmās atbildību par sajukumu pirms otrdien Prāgā notikušās lietuviešu pārbaudes spēles ar laukuma saimnieku valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!