Austrālijas policija pirmdien paziņoja, ka ir apcietinājusi vīrieti ar nazi un narkotikām, kurš izlikās par apsardzes darbinieku pirms Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vizītes.
Iepriekš tika ziņots, ka pie vīrieša atrasts arī spridzeklis, bet policijas priekšnieks šo ziņu noliedza. "Viņam bija kāda ierīce, kas izskatījās aizdomīga. Varbūt ar netrenētu aci to varēja noturēt par spridzekli," sacīja policists.

39 gadus vecais Gregorijs Filips Peiltorps stundu pirms karalienes ierašanās Sidnejas Kongresu namā mēģināja izkļūt cauri policijas kordonam un uzdevās par apsardzes darbinieku, lai gan atšķirībā no viņiem bija ģērbies baltā T-kreklā un džinsos. Viņš izskatījās aizdomīgs, tāpēc policija viņu aizturēja, aizveda prom un nopratināja.

Peiltorpu pārmeklējot, tika atrasta marihuāna un pie kājas piestiprināts 20 centimetrus garš virtuves nazis.

Vīrieti aizturēja tas pats policists Terenss Daltons, kurš pirms sešiem gadiem bija aizturējis kādu demonstrantu, kas izšāva no starta pistoles Velsas prinča Čārlza Austrālijas vizītes laikā.

Peiltorpam tika izvirzīta apsūdzība par naža nēsāšanu publiskā vietā un marihuānas glabāšanu. Viņa advokāts Saimons Blīzels paziņoja tiesai, ka klientam nav bijis nodoma kaitēt karalienei.

"Viņa nodoms bija vienmēr aizsargāt karalieni, nevis viņai kādi kaitēt," sacīja advokāts.

Tiesas sēdē atklājās, ka Peiltorps ir bezdarbnieks un cieš no nervu slimības, kurai nepieciešama ārstēšana. Apcietinātais pēc psihiatriskas izmeklēšanas vēlreiz stāsies tiesas priekšā otrdien.

Karaliene un viņas vīrs princis Filips pirmdien sāka 16 dienu vizīti Austrālijā, ierodoties Sidnejas Operas namā, kur par spīti lietum tika sagaidīti ar 3000 cilvēku skaļām ovācijām, 21 lielgabala salūtu un Austrālijas bruņoto spēku godasardzi.

Pēc tam karaliskais pāris šķērsoja Sidnejas ostas rajonu, lai dotos uz oficiālām pusdienām, kuras rīkoja Austrālijas premjerministrs Džons Hovards un Jaundienvidvelsas štata premjerministrs Bobs Karrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!