16 cilvēki gājuši bojā karavīru un aizdomās turēto narkotiku tirgoņu sadursmēs Meksikā pirms ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes, lai apspriestu narkotiku karu valstī, vēsta aģentūra "Reuters".

Karavīri patrulējuši attālo ceļu kalnos Gerero štatā Meksikas dienvidos, kad sastapa smagi bruņoto narkomafijas bandu. Narkotirgoņi atklāja uguni, un karavīri atbildēja ar pretuguni.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Gerero apšaudē gāja bojā viens karavīrs, taču armijas spēkiem izdevies konfiscēt ieročus, transportlīdzekļus un granātas.

Obama Meksikā ieradās ceturtdien, savā pirmajā vizītē Latīņamerikā. Tiek ziņots, ka viņa apmeklējuma galvenais mērķis ir pārrunāt saasinošos narkotiku karu valstī.

Pērn saistībā ar narkotiku tirdzniecību Meksikā tika nogalināti 6300 cilvēki, turklāt vardarbība sāka izplatīties arī ASV.

Obamas administrācija pastiprina ASV un Meksikas robežu, lai neļautu Meksikā ievest ieročus. Tāpat tiek plānots uz Meksiku nosūtīt kara helikopterus, lai palīdzētu valdībai cīņā pret labi bruņotiem karteļiem.

Meksika arī vēlas, lai Vašingtona atjaunotu triecienieroču aizliegumu, kura termiņš beidzās 2004. gadā. Meksikas policija apgalvo, ka aptuveni 90% ieroču, ko izmanto narkomafijas bandas, nāk no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!