Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijā aizsardzības spēki šonedēļ sāks plašas militārās mācības, lai trenētos Londonas olimpisko spēļu drošības garantēšanā, iesaistot karakuģus, aviāciju un mācību raķetes, pirmdien informēja aizsardzības ministrija.

Mācības "Olimpiskais sargs" uz sauszemes, ūdenī un gaisā notiks no 2. līdz 10.maijam. Mācību pirmā daļa risināsies valsts dienvidu piekrastē, otrais posms būs Londonas gaisa telpā, bet noslēgsies mācības ar darbībām Temzas upē. No mācību dalībniekiem gaida maksimālu atdevi, lai tie pierādītu nepieciešamās prasmes drošības garantēšanā, kā arī netieši apliecinātu vietējiem iedzīvotājiem, ka viņu drošībai tiks izdarīts viss iespējamais.

Pār Londonu lidos "Eurofighter Typhoon" kaujas lidmašīnas, kā arī karaflotes un gaisa spēku helikopteri. Sešās vietās izvietos "zeme-gaiss" mācību raķetes, tostarp uz divām daudzstāvu dzīvojamām mājām. Kopš 1996.gada olimpiskajām spēlēm Atlantā raķešu izvietošana olimpiādes norises pilsētās ir ierasta prakse.

Londonas olimpiskajās spēlēs drošības pasākumos būs iesaistīti 40 000 cilvēku, kā arī nozīmīgi izlūkdienesta resursi. Olimpisko drošības pasākumu izmaksas sasniegs 553 miljonus Lielbritānijas mārciņu (476 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!