Īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, tur piezemējusies lidmašīna no Rīgas, liecina portāla "flightradar24.com" informācija.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija "Turkish Airlines". Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies pulksten 21.27 pēc vietējā laika, liecina portāla "flightradar24.com" informācija.

Arī Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka Ataturka lidosta slēgta aptuveni tajā laikā, kad tajā vajadzēja nolaisties lidmašīnai no Rīgas. Viņa piebilst, ka pagaidām ĀM rīcībā nav ziņu par cietušiem Latvijas valstspiederīgiem.

Tikmēr tvitera lietotājs Rihards Kalniņš ziņo, ka reiss no Rīgas lidostas Stambulā piezemējies tieši 15 minūtes pirms eksplozijas. "Mēs bijām tikai 200 metrus no dokumentu kontroles," viņš raksta.

Kā ziņots, otrdienas vakarā Turcijas galvaspilsētā Stambulā, Ataturka lidostā, nogranduši vismaz divi sprādzieni, kuros gājuši bojā vismaz desmit cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Pēc sākotnējās informācijas lidostā notikusi arī apšaude, ievainojot vairākus cilvēkus.

Mediji ziņo, ka uzbrukumu lidostai sarīkojuši pašnāvnieki un tajā ievainoti vismaz 40 cilvēki.

Ziņu aģentūra "Reuters" vēstīja, ka policija sākusi apšaudi pie ieejas lidostā, mēģinot apturēt uzbrucējus.

Uz notikuma vietu steigušās neskaitāmas neatliekamās medicīniskā palīdzības brigādes, ziņoja CNN.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka ĀM rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai. Pagaidām ministrijas rīcībā nav informācijas par cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!