Foto: AFP/Scanpix
Paraolimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss no cietuma grasās iznākt jau piektdien, pavadījis tajā vien desmit mēnešus, lai gan sods par draudzenes nošaušanu bija pieci gadi, vēsta "USA Today".

Sagaidāms, ka sportistam pēc iznākšanas no cietuma būs jāatrodas mājas arestā, bet CNN informē, ka viņa izlaišana pamatojama ar pārāk pārpildītiem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) cietumiem, kuri turklāt tiek ļoti vāji finansēti. Tā kā Pistoriuss tika notiesāts pēc īpašas Krimināllikuma sadaļas, viņš var tikt izlaists no cietuma, izcietis vien sestdaļu no piespriestā soda.

Tiesa, Pistoriusa liktenis vēl joprojām nav skaidrs, jo tiesas sēde, kurā tiks izskatītas iesniegtās apelācijas, risināsies novembrī. Prokuratūra uzskata, ka sportists ir pelnījis vairāk par pieciem gadiem ieslodzījumā.

Kā zināms, viens no DĀR slavenākajiem sportistiem par savas draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavību pērn saņēma piecu gadu cietumsodu un tika arestēts tiesas zālē. Tobrīd eksperti izteicās, ka Pistoriuss cietumu varētu atstāt aptuveni pēc 18 mēnešiem gadījumā, ja ieslodzījuma laikā uzvedīsies labi, tomēr nu viņš tiks izlaists jau pēc desmit mēnešiem.

Kā zināms, Pistoriuss tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, tomēr apsūdzības puse tam nepiekrita, pieprasot atzīt viņu par vainīgu apzinātā slepkavībā, kas sev līdzi nestu vismaz 15 gadu cietumsodu.

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā 2013.gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, 2012.gada vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!