Foto: AP/Scanpix
Slavenā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sprintera Oskara Pistoriusa advokāti gatavojas iesniegt apelāciju pret sava klienta galvojuma noteikumiem, vēloties tos panākt maigākus.

Pistoriuss vēlas, lai tiktu atcelti ceļošanas ierobežojumi, kā arī regulāras alkohola un narkotiku pārbaudes, piektdien ziņo televīzijas kanāls "eNCA".

Advokāti vēlas pierādīt, ka DĀR sportists, kurš apsūdzēts savas 29 gadus vecās draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavībā, negrasās aizbēgt. Savukārt noteikumus par apreibinošo vielu lietošanu Pistoriusa advokāti nosaukuši par negodīgiem.

Tāpat Pistoriuss jau vairākkārt izteicies, ka vēlas atgriezties uz dzīvi mājā, kurā nošāva savu draudzeni. Viņš nav atsācis treniņus.

Kā ziņots, modele Stīnkempa tika nošauta sportista mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā. Pistoriuss tiesas priekšā izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Pistoriuss pēc ilgas noklausīšanās tika atbrīvots apmaiņā pret drošības naudu. Prokuratūra viņam uzrādījusi apsūdzību tīšā slepkavībā, ko pats sportists noliedzis.

Sportistam tiesas priekšā atkārtoti būs jāstājas 4.jūnijā.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, pagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!