Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV Pensilvānijas štata Pitsburgā pagājušās nedēļas izskaņā vien stundas pirms plānotās prezidenta Džo Baidena vizītes sabrucis tilts. Baidens lielpilsētā galvenokārt plānoja runāt par novecojušo infrastruktūru un tās atjaunošanu, atzīmē "Vice".

Tilts sabrucis piektdien no rīta pulksten 6.45 pēc vietējā laika. Vietējās amatpersonas atzīmēja, ka lai gan aizā līdz ar tiltu nogāzās trīs privātās automašīnas un pilsētas autobuss, ievainojot kopumā desmit cilvēku, stundu vēlāk ierasti uz tilta atrastos pat vairāki simti automašīnu ar cilvēkiem, kuri pārsvarā dodas uz darbu.

Baidenam piektdien Pitsburgā bija iecerēts runāt par vienu no savas prezidentūras iekšpolitikas prioritātēm – vēsturiski vērienīgām investīcijām valsts infrastruktūrā, tostarp tiltos, kas daudzviet jau gadu desmitiem ir sliktā stāvoklī. Pērn investīcijas apstiprinātas Senātā un tagad priekšā ir to ieviešana dzīvē.

Iepriekš neplānoti Baidens apmeklēja incidenta vietu. Medija "ABC" žurnāliste Reičela Skota pēc notikušā tvītā atzīmēja, ka Pensilvānijā kopumā pavisam 3353 tilti ir pasludināti par sliktā stāvoklī esošiem. Tas esot otrs sliktākais rādītājs šajā ziņā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!