Foto: Kadrs no video
Ukrainas Aizsardzības ministrija svētdien publicējusi jaunu iespaidīgu video, kurā norāda, ka "plāni mīl klusumu". Video, visticamāk, ir daļa no gaidāmā pretuzbrukuma, lai padzītu Krievijas okupantus.


Šis ir jau otrais video īsā laikā, kuru Ukrainas aizstāvji publicē, tikai kāpinot spriedzi par pretuzbrukuma sākumu.


Jau ziņots, ka Ukraina ir gatava sākt ilgi gaidīto pretuzbrukumu, intervijā laikrakstam "The Wall Street Journal" (WSJ) paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, piebilstot, ka tas "var prasīt kādu laiku" un "maksāt dārgi".

"Esam stingri pārliecināti, ka mums izdosies" pretuzbrukums, teica Zelenskis, atzīstot, ka "es nezinu, cik laika tas prasīs". "Godīgi sakot, tas var noritēt dažādi, pavisam dažādi," viņš sacīja, piebilstot, ka "mēs tam gatavojamies un esam gatavi".

Zelenskis arī atzina Krievijas aviācijas pārākumu priekšējās līnijās un sacīja, ka ukraiņiem trūkst aizsardzības pret ienaidnieka lidmašīnām, kas nozīmē, ka pretuzbrukumā "mirs liels skaits karavīru". Kā teica Zelenskis teica, Ukraina vēlētos, lai nākotnes pretuzbrukumam būtu vairāk ieroču no Rietumiem, taču Ukrainas karavīri esot gatavi uzbrukumam.

"Mēs gribētu, lai mums ir konkrētas lietas, tomēr mēs nevaram gaidīt mēnešiem," secināja Ukrainas prezidents.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši 209 940 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 470 iebrucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!