Amerikāņu biznesmeņa un politiķa Grega Bemisa vadītās ekspedīcijas ūdenslīdēji ceturtdien no jauna mēģinās nolaisties pie avarējušā prāmja "Estonia" vraka, jo gaidāms, ka uzlabosies laika apstākļi.
Par to trešdien internetā ziņoja laikraksts "Eesti Paevaleht Online".

Spēcīgās vēja brāzmas trešdienas rītā aiznesa ekspedīcijas kuģi "One Eagle" no prāmja "Estonia" katastrofas vietas, tādēļ plānotā ūdenslīdēju nolaišanās pie prāmja vraka tika atlikta.

Vēja ātrums šajā jūras rajonā trešdienas rītā sasniedza 14 metrus sekundē, bet viļņu augstums bija gandrīz četri metri.

Bemiss sarunā ar "Eesti Paevaleht" žurnālistiem pastāstīja, ka kuģis ir atgriezies iepriekšējā atrašanās vietā, un ūdenslīdēji ir gatavi atsākt mēģinājumus nolaisties pie nogrimušā prāmja.

Somijas krasta apsardzes darbinieki uzsvēra, ka Bemisa 70 metru garais kuģis ir pārāk mazs, lai tādos laika apstākļos nogādātu ūdenslīdējus traģēdijas vietā.

Otrdienas vakarā pēc pirmā neveiksmīgā mēģinājuma ūdenslīdējiem tomēr izdevies sasniegt nogrimušā prāmja "Estonia" vraku. Ūdenslīdēji ieniruši vēl pirms saulrieta un izniruši pulksten 19.15.

Avīze "SL Ohtuleht" raksta, ka ūdenslīdēji nevienu priekšmetu no prāmja nav iznesuši, bet aprobežojušies tikai ar prāmja apskati no ārpuses un filmēšanu ar automātisko kameru.

Traģiskā "Estonia" bojāeja, kurā gāja bojā arī vairāki cilvēki no Latvijas, notika 1994.gadā. Oficiālā izmeklēšana pierādīja, ka avārijā vainojams priekšējās lūkas durvju bojājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!