Diskusijas, ko Rumānijas sabiedrībā izraisījis žurnāla "Playboy" rumāņu izdevums, devušas iespēju vietējām sieviešu tiesību aizstāvju grupām uzsākt kampaņu, lai nosodītu vardarbību pret sievietēm šajā patriarhālajā Balkānu valstī.
Žurnāla redaktori, kas strādā Čikāgā, atvainojušies rumāņu sievietēm par "Playboy" publicēto rakstu "Kā sist sievu, neatstājot redzamus ievainojumus". Vietējie redaktori taisnojas, ka rakstu publicējuši žurnālā kā 1.aprīļa joku.

"Mēs saņēmām "Playboy" atvainošanos, kā arī solījumus, ka žurnālā tiks publicēti audzinoši raksti, kas vērsti pret vardarbību ģimenē," intervijā aģentūrai "Reuters" sacīja sieviešu tiesību aktīviste Oana Popa.

""Playboy" arī apsolījis finansēt patversmes sievietēm, kas cieš no vīru varmācības, kā arī projektus cīņai ar vardarbību ģimenē," teica Popa.

Pēc vietējo speciālistu informācijas, no Balkānu valstīm tieši Rumānijā visvairāk izplatīta vardarbība ģimenēs, un likumdošana šajā postkomunistiskajā valstī nenodrošina sievietēm tiesības uz aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!