Krievijas Pleskavas apgabalā šopavasar atklāts zivju mēris, pirmdien paziņojis apgabala Ārkārtējo situāciju pārvaldes preses dienests. Aprīļa vidū makšķernieki Sebežas rajona Niščas ezerā atklājuši slimas zivis ar čūlojošiem sāniem, bet mēneša beigās pirmo reizi redzētas zivis, kas no šīs slimības nobeigušās.
Sērga visvairāk skārusi asarus un līdakas.

Apgabala veterinārās laboratorijas ihitiopatologi noteikuši, ka visticamāk runa varētu būt par tā dēvēto zivju mēri - visai reti sastopamu slimību, kas Pleskavas apgabala teritorijā līdz šim nav novērota. Sērgas iemesli un izraisītāji līdz pat šim laikam nav pietiekami izpētīti.

Ārkārtējo situāciju komisija noteikusi Niščas ezerā karantīnu, zivis tiek izķertas, sanitāri apstrādātas un iznīcinātas. Speciālisti arī darījuši visu, lai novērstu zivju migrāciju uz citām apkaimes ūdenstilpēm.

Speciālisti norāda, ka cilvēkiem šī zivju slimība nav bīstama, bet zivju populācijā tā ir ļoti lipīga. Infekcija var tikt pārnēsāta ar zvejas rīkiem, tāpēc ir ļoti svarīgi stingri ievērot karantīnas pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!