Foto: AP/Scanpix

Plūdos Centrāleiropā gājuši bojā četri cilvēki un vēl vismaz astoņi pazuduši un simtiem cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

Austrijā, Vācijā un Čehijā glābšanas darbos iesaistīta armija. Slēgti simtiem ceļu un traucēta dzelzceļa satiksme. Vairākos reģionos nokrišņu daudzums sasniedzis rekordaugstu līmeni.

Daudzās pilsētās izsludināta plūdu trauksme.

Austrijā pēc spēcīgo lietavu izraisītiem zemes nogruvumiem varasiestādes ziņojušas par vienu bojāgājušo un diviem pazudušiem cilvēkiem.

Divi cilvēki pazuduši arī Vācijā, kur vietām lietusgāzes ilgušas 48 stundas, ziņo aģentūra DPA.

Čehijā netālu no Prāgas, sagrūstot mājai, dzīvību zaudējuši divi cilvēki. Vēl četri cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem.

Kādā ciematā Prāgas rajonā amatpersonas devušas rīkojumu evakuēties aptuveni 1800 cilvēkiem.

Svētdien Upas upē Trutnovā, aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Prāgas, tika atrasts kāda aptuveni 50 gadus veca vīrieša līķis. Kopš sestdienas pazuduši arī divi vīrieši, kas brauca ar plostu pa Berounkas upi. Domājams, ka viņi pazuduši aptuveni 30 kilometrus uz dienvidrietumiem no Prāgas.


Čehijas valdība izsludinājusi valstī avārijas stāvokli, cīņai ar plūdiem mobilizējusi 1000 karavīru un atvēlējusi naudu no ārkārtas fondiem.

Evakuēti vairāki simti cilvēku, kā arī Prāgas zoodārzs un slimnīca.

Prāgā gar Vltavas upes krastiem ierīkotas barjeras, lai nepieļautu upes pārplūšanu.

Vācijā, pārplūstot Donavai, daļēji applūdusi Austrijas pierobežas pilsēta Pasava. Ļaunākajam gatavojas arī lejup pa straumi esošās Austrijas pilsētas Linca un Melka.

Plūdu trauksme izsludināta Forarlbergas, Tiroles un Zalcburgas provincēs Austrijas rietumos, kā arī Augšaustrijas provincē, valsts ziemeļdaļā.

Vietējām upēm draudot iziet no krastiem, Zalcburgas provincē evakuēti vairāk nekā 120 cilvēki, bet kaimiņos esošajā Tirolē - aptuveni 80, svētdien informēja varasiestādes.

Pēdējo dienu laikā Austrijā nolijuši tik daudz nokrišņu, cik parasti šajā sezonā nolīst divu mēnešu laikā, liecina Austrijas Meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!