Ūdens līmenis Ļenas upē Jakutskas rajonā Jakutijā pirmdienas rītā bija cēlies līdz 824 centimetriem virs normas, pārsniedzot kritisko līmeni - 780 centimetru atzīmi. Pēc Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas sniegtajām ziņām, situācija ir ārkārtīgi sarežģīta un iespējams, ka tuvākajā laikā var applūst pilsētas dzīvojamais sektors.
Ministrijas preses dienestā informēja, ka dambis, kas uzcelts pēdējo dienu laikā, var izturēt ūdens līmeņa celšanos līdz 950 centimetriem virs normas.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministra pirmais vietnieks Jurijs Vorobjovs svētdienas vakarā intervijā telekompānijai RTR pastāstīja, ka šobrīd no Jakutskas rajona ir evakuēti aptuveni astoņi tūkstoši iedzīvotāju, tostarp 3500 Jakutskas pilsētas iedzīvotāju.

Vorobjovs šajos plūdos nevaino Ļenskas administrāciju un uzskata, ka šāda situācija radusies "dabas kataklizmu" dēļ. Viņš norādīja, ka šogad šajā rajonā vairāk nekā divus mēnešus bija pārdabiski zema gaisa temperatūra, kas dažbrīd nokritās pat līdz 60 grādiem pēc Celsija. Līdz ar to radās neparasti bieza ledus kārta, tādēļ šobrīd ledus iešana ir apgrūtināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!