Lielās vētras dēļ trešdien Anglijā un Velsā tika bojātas galvenās dzelzceļa satiksmes līnijas. Tiek prognozēts, ka postoši laika apstākļi, kādi patlaban valda Lielbritānijā, turpmāko gadu laikā varētu atkārtoties, parlamentam paziņoja premjerministrs Tonijs Blērs.
Blērs sacīja, ka būs nepieciešams ne vien īstenot īstermiņa pasākumus - uzlabot aizsargdambjus pret plūdiem -, bet arī pieņemt "sarežģītus lēmumus attiecībā uz klimata izmaiņām" starptautiskā līmenī.

Trešdien bija applūdušas visas dzlzceļa līnijas uz Derbiju Ziemeļanglijā, bet satiksme pa galveno sliežu ceļu no Londonas uz Braitonu bija paralizēta jau otro dienu, informēja dzelzceļa operatorkompānijas "Railtrack" pārstāvis.

Notingemā Ziemeļanglijā izmantojams bija tikai viens no pieciem sliežu ceļiem. Kompānija "Railtrack", kas ir atbildīga par sliežu ceļiem un signālierīcēm, informēja, ka visā valstī joprojām ir slēgts liels skaits dzelzceļa līniju.

Vicepremjers Džons Preskots ierosinājis atvēlēt plūdos cietušajiem iedzīvotājiem, kuri palikuši bez mājokļiem, 3000 vietas Aizsardzības ministrijai piederošajās ēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!