Ilglaicīgu lietusgāžu izraisītos plūdos ASV austrumu piekrastē bojā gājuši vismaz 16 cilvēki, bet vēl aptuveni 200 000 evakuēti no apdraudētiem reģioniem.
Ņūdžersijas, Ņujorkas, Mērilendas un Pensilvānijas štatu pilsētas un apdzīvotās vietas lielo upju krastos gatavojas potenciāli bīstamiem plūdiem.

Pensilvānijas štatā amatpersonas no zemu gulošām vietām Saskvehanas upes apkārtnē evakuējušas aptuveni 200 000 cilvēku, baidoties, ka upe var pārplūst pāri aizsargdambjiem.

Kaut arī ūdens ir pacēlies tuvu dambju virsotnei, amatpersonas ir pārliecinātas, ka nesen nostiprinātie dambji izturēs ūdens masu spiedienu.

Iedzīvotāji ASV austrumu piekrastē evakuēti, sākot no Virdžīnijas štata, kur izsludināts ārkārtas stāvoklis, līdz Ņujorkai.

Reģionā nolijuši līdz 40 cm nokrišņu, un ainas ar cilvēkiem, kas patvērušies uz māju jumtiem, atgādināja pagājušā gada viesuļvētras "Katrīna" izraisīto katastrofu Ņūorleānā.

Pensilvānijas štatā 46 apgabalos izsludināts ārkārtas stāvoklis, un amatpersonas devušas rīkojumu plūdu iesprostotos cilvēkus sākt evakuēt ar helihopteru palīdzību.

Pensilvānijas gubernators Eds Rendels telekanālam CNN atzina, ka "nākamajās 12-14 stundās būs skaits, vai radusies pilna mēroga katastrofa".

Montgomeri apgabalā Mērilendas štatā amatpersonas likušas evakuēties 2300 cilvēkiem no Nīdvudas ezera apkārtnes, jo ūdenslīmenis ezerā pacēlies astoņus metrus virs normas un tā aizsargdambis ir tuvu sabrukšanai.

ASV krasta apsardze mudināja iedzīvotājus ņemt vērā brīdinājumus par evakuāciju, jo ūdens līmenis turpina celties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!