ANO apstiprinājusi pirmo holeras gadījumos posošajos plūdos cietušajā Pakistānā, savukārt valsts premjers Jusufs Raza Gilani pavēstīja, ka plūdi skāruši 20 miljonus cilvēku, kas ir daudz vairāk par iepriekšējām aplēsēm.

Katastrofas dēļ valstī arī atceltas Neatkarības dienas svinības.

"Plūdi ir skāruši aptuveni 20 miljonus cilvēku, iznīcinājuši sējumus un labības krājumus miljardiem dolāru vērtībā, nodarot milzīgu zaudējumu nacionālajai ekonomikai," televīzijas uzrunā tautai pavēstīja Gilani. "Es lūgšu pasaules sabiedrību sniegt palīdzīgu roku, lai cīnītos ar šo postu."

"Šī mums ir jebkad lielākā nelaime un visai tautai būs jāparāda drosme, stājoties tai pretim," sacīja Gilani. "Es esmu diezgan pārliecināts, ka nācija no šīs krīzes atkal izies kā uzvarētāja. Epidēmijas uzliesmojums plūdos skartajos rajonos ir nopietns drauds, kas var vēl tālāk pasliktināt jau tā drūmos situāciju."

ANO steidzina donorvalstis pēc iespējas ātrāk savākt 460 miljonus dolāru, kas nepieciešami Pakistānai, lai nepieļautu, ka plūdu postījumiem pa pēdām seko slimību vilnis, prasot jaunus upurus.

Tajā pat laikā ANO apstiprinājusi pirmo holeras gadījumu ziemeļrietumu rajona Svatas lielākajā pilsētā Mingorā.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju organizācijas aplēsēm Pakistānas vēsturē postošākie plūdi prasījuši 1600 cilvēku dzīvības. Pakistāna oficiāli apliecinājusi, ka gājuši bojā 1384 cilvēki. ANO atzīst, ka palīdzības dienesti un organizācijas nespēj tikt galā ar miljoniem plūdos cietušo cilvēku vajadzībām, un visvairāk nākas ciest bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!