Tiek paredzēts, ka ūdens līmenis Hubejas provincē, pasaulē lielākajā hidroelektrostacijā Trīs aizu dambī, visaugstāko atzīmi sasniegs ceturtdien. Policija un Atbrīvošanas armija pieliek visus spēkus, lai glābtu tos 6 000 cilvēku, kurus apņēmuši un iesprostojuši plūdu ūdeņi.

Tiek ziņots, ka lielākā daļa bojā gājušo ir zemes nogruvumu upuri. No ceturtdienas līdz pirmdienai stipro lietus gāžu dēļ pa kalnu ielejām plūst akmeņu un dubļu upes, kuru dēļ dzīvību ir zaudējis jau 161 cilvēks.

Pa netīrā ūdens pielietajām ciematu ielām pārvietojas glābēji, kuri nogādā pārtiku un medikamentus cietušajiem un evakuē cilvēkus uz drošākām vietām. Pārējie pacietīgi gaida, patvērušies uz māju jumtiem, vai arī meklē kādus alternatīvus pārvietošanās veidus, piemēram, plastmasas vannas.

Sičuanas provinces ārkārtas gadījumu dienests ir apstiprinājis, ka 89 cilvēki ir gājuši bojā, bet 41 ir pazudis bez vēsts. Kaiksianas apriņķī, kas ir vissmagāk cietis no lielajiem plūdiem, mirušo cilvēku sarakstā ir jau 72 ieraksti, 23 ir pazuduši bez vēsts, bet 2 300 cilvēki ir ievainoti.

Lietus gāzes, kuras turpinājās gandrīz nedēļu, tagad ir mitējušās, bet ielas ir aizsprostojuši gruveši un dubļi, ir paredzami dažādu infekcijas slimību uzliesmojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!