Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas valdība svētdien sanāca uz ārkārtas sēdi saistībā ar "līdz šim nepieredzētiem" plūdiem Anglijas ziemeļos, kuru dēļ no mājām evakuēti simtiem cilvēku cita starpā arī vēsturiskajā un tūristu iecienītajā Jorkā.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja, ka ir sazinājies ar ārkārtas situāciju komiteju COBRA saistībā ar plūdiem, kuru dēļ Ziemassvētku brīvdienu laikā haosu piedzīvo daudzas ģimenes.

Valstī spēkā pašlaik ir vairāk nekā 250 brīdinājumu un trauksmju par plūdiem, no kuriem 24 ir augsta līmeņa brīdinājumi par dzīvību apdraudējumu. Armija ir izvietota, lai palīdzētu tikt galā ar plūdu sekām dažās teritorijās.

Gaidāms, ka plūdu skartajos rajonos svētdien turpināsies lietus, lai gan līšana nav gaidāma tik spēcīga, cik tā bija sestdien.

"Vairāk karavīru tiek izvietoti, īstenojot plānu darīt visu nepieciešamo," Kamerons rakstīja mikroemuāru vietnē "Twitter" pēc tam, kad sazinājās ar COBRA par, kā viņš raksturoja, "līdz šim nepieredzētiem" plūdiem.

Policija Jorkā upju tuvumā ir rekomendējusi līdz 400 cilvēku veikt evakuāciju no savām mājām un pārvietot savas mantas un ēku augšējiem stāviem.

Simtiem cilvēku ir evakuēti Jorkšīrā un Lankašīrā, kur armija ir izvietota, lai palīdzētu plūdu seku novēršanā.

Plūdi skāruši arī daļu no Līdsas un Lielās Mančestras.

Plūdu radīto bojājumu dēļ vairāk nekā 7000 mājām Lielajā Mančestrā un Lankašīrā nav elektrības.

Ar bruģētajām ielām un koka ēkām Jorka ir viena no iecienītākajiem tūrisma galamērķiem Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!