Foto: AFP/Scanpix
Kinorežisors Romāns Polaņskis piekritis samaksāt dzimumnoziegumā cietušajai Samantai Geimerei vismaz 500 000 dolāru (240 500 latu) saskaņā ar civilo izlīgumu, kas tika panākts daudzus gadus pēc viņa bēgšanas no ASV, sestdien ziņoja avīze "Los Angeles Times".

Polaņskis panāca konfidenciālu izlīgumu ar Samantu Geimeri 1993.gadā, raksta avīze, citējot tiesas dokumentus, kas kļuva pieejami piektdien. Laikraksts norāda, ka nav skaidrs, vai kinorežisors viņai ir samaksājis. Spriežot pēc pēdējā 1996.gada augustā iesniegtā dokumenta, viņš joprojām ir parādā Geimerei 604 416 dolārus.

Geimera atzinusi, ka ir panākts civils izlīgums ar Polaņski, raksta "Los Angeles Times".

76 gadus vecais Polaņskis tika apcietināts Šveicē pagājušās nedēļas nogalē, pamatojoties uz ASV izdotu aresta orderi par pirms vairāk nekā 30 gadiem izdarītu dzimumnoziegumu, un viņa advokāti saka, ka viņš cīnīšoties pret izdošanu ASV, kur viņu, iespējams, sagaida ieslodzījums cietumā par pretlikumīgām dzimumattiecībām ar 13 gadus veco Geimeri 1977.gadā.

Polaņskis aizbēga no ASV 1978.gadā. Viņš pavadīja ieslodzījumā 42 dienas, taču uzskatīja, ka tiesnesis piespriedīs viņam daudzu gadu ieslodzījumu, neraugoties uz piekrišanu panākt izlīgumu.

Polaņska advokātiem gada sākumā neizdevās panākt pret viņu ierosinātās lietas izbeigšanu.

Losandželosas tiesnesis nolēma, ka Polaņskim būs jāatgriežas Kalifornijā, pirms tiesa izskatīs iespēju atcelt pret viņu izvirzītās apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!