Pēc šīsnedēļas teroraktiem Beļģijas policija Briseles Shārbēkas rajonā piektdien veikusi jaunu, plašu pretterorisma operāciju, ziņo vietējie mediji.

Raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Shārbēkas mēra pausto, vēsta, ka operācija ir noslēgusies, un tās laikā aizturēts kāds vīrietis, kuru policisti sašāvusi kājā.

Savukārt ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz Beļģijas prokuratūras paziņojumu, vēsta, ka piektdien kopumā Briselē saistībā ar terorakta plānošanu Francijā aizturēti trīs cilvēki. Paziņojumā divi no viņiem identificēti kā Tavfiks A. un Salahs A., bet trešā, Skārbēkas operācijas laikā aizturētā, vārds netiek atklāts. Divi no viņiem Tavfiks A. un vārdā nenosauktais Skārbēkas operācijā aizturētais ievainoti kājā.

Sākoties operācijai, Briselē bija dzirdama vismaz viena eksplozija, vēsta aģentūra "Belga".

Savukārt sabiedriskā raidorganizācija RTBF ziņo, ka policija "neitralizējusi" kādu vīrieti. Amatpersonas to gan nav oficiāli apstiprinājušas.

Mediji vēsta, ka notikuma vietā ieradusies arī sapieru vienība ar robotiem. Kopumā operācijā notikuma vietā iesaistīti vismaz 50 likumsargi, vēsta izdevums "The Guardian".

Shārbēka ir tā pati apkaime, no kuras otrdien savā ceļā devās trīs islāma ekstrēmisti, kas sarīkoja sprādzienus Briseles lidostā.

Kratīšanās, ko policija Shārbēkā veica otrdienas vakarā, tika atrasti 15 kilogrami sprāgstvielu un citi spridzekļu izgatavošanai izmantojami materiāli, kā arī teroristiskā grupējuma "Daesh" karogs.

Kāds avots policijā pavēstīja, ka pašreizējā operācija esot saistīta ar ceturtdien notikušo terorista aizturēšanu Francijā.

Parīzes Aržantejas priekšpilsētā aizturētā 34 gadus vecā Redas Kriketa dzīvoklī tika atrastas sprāgstvielas un šaujamieroči.

Kā ziņots, policijas operāciju laikā ceturtdien Briselē tika aizturētas sešas personas. "Reuters", atsaucoties uz prokuratūras paziņojumu, vēsta, ka trīs no sešiem ceturtdien aizturētajiem atbrīvoti.

Saņemtas ziņas, ka saistībā ar Briseles teroraktiem divas personas aizturētas arī Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!