Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jaunākās apsūdzības seksuālajā vardarbībā varētu novest pie nežēlastībā kritušā kinomagnāta Hārvija Vainstīna aresta, atsaucoties uz avotiem Ņujorkas policija, ziņo CNN.

"Šī ir pagaidām nopietnākā liecība, kurā joprojām nav iestājies noilgums," atklājis anonīmais avots, piebilstot, ka policijas izmeklētājiem tagad ir spēcīgi pierādījumi pret Vainstīnu.

Mediji norāda, ka izšķiroša varētu būt 33 gadus vecās ASV aktrises Pazas de la Huertas liecība. Aktrise šonedēļ intervijā žurnālam "Vanity Fair" atklāja ka 2010. gadā Hārvijs Vainstīnss viņu divreiz izvaroja viņas pašas dzīvoklī. De la Huerta ir pazīstama pēc lomas filmā "A Walk to Remember" un seriālā "Boardwalk Empire".

Pagājušajā nedēļā de la Huerta par izvarošanas gadījumiem informējusi Ņujorkas policiju, kas sāka izmeklēšanu. Aktrises stāsta, ka 2010. gadā viņa pieņēmusi Vainstīna piedāvājumu aizvest viņu mājās, kur producents uzstājis, ka tagad vajadzētu arī iedzert. Šajā vakarā Vainstīns pirmo reizi izvarojis jauno aktrisi. "Viņš to izdarīja un pēc tam pateica, ka man piezvanīs," stāsta de la Huerta.

Vēl pēc diviem mēnešiem Vainstīns vēlreiz ieradies ciemos pie aktrises, kura uzmācīgo producentu negribīgi ielaidusi savā dzīvoklī. Vainstīns vēlreiz izvarojis de la Huertu. "Es biju ļoti nobijusies. Teicu "nē" vairākkārt," intervijā piebilst aktrise. Pēc šiem uzbrukumiem de la Huertai sākusies depresija un viņa sākusi bieži lietot alkoholu. Tobrīd par notikušo zināja tikai viņas ārsts un labākais draugs.

Laikraksts "New York Times" un žurnāls "New Yorker" iepriekš ziņoja, ka Vainstīns vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā.

Kopš tā brīža vairāk nekā 60 sieviešu ir apsūdzējušas 65 gadus veco Vainstainu par seksuālu uzmākšanos un pat izvarošanu. Starp aktrisēm, kuras Vainstainu apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos, ir Mira Sorvino, Rozanna Ārketa, Gvineta Paltrova un Anželīna Džolija.

Kriminālizmeklēšanu par Vainstīna darbībām ir uzsākušas policijas iestādes Ņujorkā, Losandželosā un Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!