Vācijas policija pārmeklēšanas laikā konfiscējusi vairās "Germanwings" pilotam Andreasam Lubicam, kurš tiek turēts aizdomās par apzinātu aviokatastrofas izraisīšanu Francijas Alpos, piederošas lietas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija paziņojusi, ka ir atradusi izmeklēšanai nozīmīgus pavedienus, ziņo mediji.

"Melnās kastes" dati no lidsabiedrības "Germanwings" lidmašīnas "Airbus 320", kura otrdien lidoja maršrutā Barselona – Diselforfa un nokrita kalnos Francijas dienvidaustrumos, ļāvuši izmeklētājiem izvirzīt versiju, ka Lubics apzināti ieslēdzies pilota kabīnē un ietriecis gaisa kuģi kalnā. Katastrofā gāja bojā visi 150 lidaparātā esošie cilvēki.

Vācijas policija ceturtdien pārmeklēja 27 gadus vecā pilota dzīvokli Diselforfā un viņa vecāku māju Montabaurā. Pēc kratīšanas konfiscētas vairākas lietas, tai skaitā kastes un dators.

"Mēs atradām kaut ko, kas tagad tiks pārbaudīts. Mēs nevaram šājā mirklī teikt, kas tas ir, bet tas varētu būt ļoti nozīmīgs pavediens notikušajā," laikraksts "Daily Mail" citē policijas runasvīru.

Starp atradumiem gan nav pašnāvības atvadu vēstules, uzsvēruši likumsargi.

Vācijas medijos izskanējušas neapstiprinātas ziņas, ka Lubics cietis no depresijas. Tikmēr Vācijas drošības dienestiem vīrietis nav bijis zināms.

Iepriekš noskaidrots, ka avārijas brīdī pilota kabīnē atradies tikai Lubics. Otrs pilots izgājis no kabīnes un vairs nav ticis atpakaļ, jo Lubics bloķējis durvju slēdzeni. Izgājušais pilots durvis tad mēģinājis uzlauzt.

Kā vēstīts, "Airbus 320" avārijā Francijas Alpos 24. martā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten 10.47 (pulksten 11.47 pēc Latvijas laika) raidījusi trauksmes signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!