Foto: Lietuvas policijas departaments

Lietuvas policija aizturējusi rekordlielu narkotiku daudzumu - pusotru tonnu hašiša, kas vests uz Krieviju, trešdien preses konferencē paziņojis policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs.

Pēc viņa teiktā, "melnā tirgus" vairumtirdzniecībā šīs narkotikas iegādātas par vismaz pusotru miljonu eiro, bet mazumtirdzniecībā to cena varētu sasniegt aptuveni 20 miljonus eiro. Policijas īpašās operācijas gaitā pagājušajā nedēļā aizturēti divi Lietuvas pilsoņi un viens Baltkrievijas pilsonis.

Kā norādījis Pernavs, izmeklēšana ilgusi aptuveni pusgadu, tās laikā atklāts narkotiku izplatīšanas tīkls, kurā Lietuva bijusi tranzītvalsts. Narkotikas no Marokas sūtītas uz Krieviju.

Abi aizturētie Lietuvas pilsoņi tiesībsargāšanas iestādēm ir zināmi un pieder pie kāda noziedzīga grupējuma. Viens no viņiem bijis liela loģistikas uzņēmuma vadītājs.

Hašišs vests kravas automašīnā ierīkotā slēptuvē zem minerālūdens kravas. Kratīšanas laikā vēl atrastas arī puspiekabes, kurās atklāts hašišs, atsavināti arī tālruņi.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Policijas departamenta preses sekretārs Ramūns Matonis, līdz šim lielākais Lietuvā aizturētais kontrabandas narkotiku daudzums bijis 800 kilogramu.

Tiesa aizturētajiem kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu uz trim mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!