Foto: AP/Scanpix
Mathuras policija Indijā arestējusi Biznesa administrācijas bakalaura pirmā kursa studentu, pie kura kopmītnēs atrastas 160 viltotas pases, otrdien vēsta "Business Insider".

Lielākoties vilsas viltotās pases bijušas no Indijas un arābu valstīm. Tās atrastas puiša kopmītņu istabā.

Apsūdzētais dzīvojis Austrumindijas pilsētā Bihārā, Gopalganjas apgabalā.

Par puiša dīvainajām aktivitātēm kopmītnēs policiju informējis kompmītņu pārvaldnieks.

Kā pavēstīja kompmītņu īpašnieks, tad pusis tika izmests no kopmītnēm tādēļ, ka sācis dīvaini uzvesties. "Viņš katru dienu mēģināja nomainīt durvīm jaunu atslēgu, kā arī vispār neiznāca ārā no savas istabas un ne ar vienu nesarunājās," policijai sacīja kopmītņu pārvaldnieks.

Tāpat policija puiša istabā atradusi dažādus darba sertifikātus, pagaidu vīzu pieteikumus, portatīvo datoru, kā arī vairākus mobilos telefonus un SIM kartes.

Kā apstiprināja policija, tad lielākā daļa no viltotajām pasēm piederējušas cilvēkiem, kuri vēlas darbavietas arābu valstīs, daudzi no viņiem dzīvo tieši Irākā un Dubaijā.

"Kumars agrāk strādājis ceļojumu aģentūrā Ņūdelī. Mums ir aizdomas, ka viņš to darījis ar viltu. Viņš izmantoja šo darbu, lai uzraudzītu darba vakances arābu valstīs, tādējādi saņemot viltotas pases, kas izgatavotas Indijas iedzīvotājiem, lai viņi varētu saņemt viņiem viltus darba sertifikātus, kur būtu norādīta darba pieredze, tostarp nokārtotas vīzas un citi dokumenti, " piebilda policijas pārstāvis Rakešs Singhs.

Tāpat policija norāda, ka puisis noteikti šāda lieluma afērā nav darbojies viens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!