Ibrahims Škupolli, kurš ceturtdien no rīta Helsinku priekšpilsētas lielveikalā "Sello" sarīkoja apšaudi, nogalinot četrus cilvēkus, iespējams, rīkojies pēc iepriekš izstrādāta plāna un savus upurus izvēlējies apzināti un mērķtiecīgi, pieļauj Somijas policija.

To ziņo aģentūra "Associated Press", atsaucoties uz izmeklētāju Heriku Niklanderu, informē aģentūra "RIA Novosti".

Niklanders norādījis, ka Škupolli pazinis visus upurus un šāvis mērķtiecīgi. Pēc sākotnējām ziņām, visi bojāgājušie strādājuši vienā veikalā ar šāvēja bijušo draudzeni.

Izmeklētāju pieņēmumus apliecina arī aculiecinieku teiktais. Viņi stāstījuši, ka 43 gadus vecais noziedznieks radījis iespaidu, ka zina, ko dara. Viņš iegājis veikalā, divas reizes iešāvis galvā vīrietim, bet vienu reizi – vēderā sievietei, un pēc tam devies tālāk.

Etniskais albānis Škupolli, kurš pirms dažiem gadiem no Kosovas pārcēlies uz Somiju, ceturtdien no rīta sarīkoja apšaudi tirdzniecības centra otrajā stāvā, nogalinot četrus cilvēkus – trīs vīriešus un sievieti, bet pēc tam nošāvās pats. Vēlāk tiesībaizsardzības iestādes kādā dzīvoklī netālu no lielveikala atrada vēl piekto 43 gadus vecā noziedznieka upuri. 42 gadus vecā somiete bija Škupolli bijusī sieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!