Foto: AFP/Scanpix
Kādam policijas priekšniekam Ķīnā ir piederējuši vismaz 192 nami un viltota personas apliecība, otrdien ziņoja laikraksts "Guangzhou Daily".

Policijas priekšnieks Džao Haibiņs Guandunas provinces Lufenas pilsētā bija reģistrējis šos namīpašumus uz sava vārda vai savas firmas vārda, laikrakstam paziņoja uzņēmējs Huans Kuņji, kurš ir iesaistīts strīdā ar šo policistu.

Džao arī izmantojis viltotu personas apliecību, lai firmas dokumentos minētu citu vārdu. Pēc Huana sniegta ziņojuma 2011.gadā varas iestādes šo personas apliecību anulēja.

Ķīnas Komunistiskās partijas Lufenas pilsētas komitejas disciplinārās nodaļas pārstāvis otrdien pavēstīja, ka pret Džao tikusi veikta izmeklēšana, bet tā ir pabeigta un viņš atjaunots amatos. Džao ir arī kompartijas apriņķa komitejas sekretāra vietnieks.

Džao apgalvoja, ka šie namīpašumi pieder viņa jaunākajam brālim uzņēmējam un viņš tikai pārvaldot šos īpašumus brāļa vārdā.

Džao vai viņa firmai piederošie namīpašumi atrodas Guandunas provinces Huidžovas pilsētā, kā arī Šeņdžeņas un Džuhajas pilsētās.

Šis ir viens no gadījumiem, kad Ķīnas amatpersona iegādājusies daudzus namus, izmantojot dažādas personas apliecības un uzturēšanās atļaujas.

Janvārī tika ziņots, ka bankas viceprezidente un Šaaņsji provinces likumdošanas sapulces delegāte Guna Aiaja ir kļuvusi par vairāk nekā 20 namu īpašnieci viena miljarda juaņu (83 miljonu latu) vērtībā, izmantojot četras uzturēšanās atļaujas un trīs personas apliecības. Gunu pirmdien aizturēja policija aizdomās par "oficiālu dokumentu un zīmogu viltošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!