ASV policijas suņiem būs iespēja izmantot metāla zobus, lai kodienu padarītu vēl efektīvāku, ziņo "Ananova", norādot, ka titāna protēzes atstās mazāk iespēju likumpārkāpējiem aizbēgt.
Daudzi policijas suņi treniņos aplauž zobus, bet protēžu izgatavošana ir lētāka par jaunu četrkājaiņu apmācību. Katra zobu protēze izmaksā ap 400 dolāriem, turpretim jauna suņa iegāde un apmācība ir 6800 dolāru vērta. Paredzams, ka ik gadu titāna zobus saņems ap 600 policijas suņu.

"Četri lieli ilkņi ir pirmais, ko redz, kad suns atver muti vai atņirdz zobus", norādīja Ziemeļamerikas Policijas suņu asociācijas sekretārs Džims Vatsons, "Metāla ilkņi vēl vairāk piesaistīs personu uzmanību un būs vēl biedējošāki. Ja, sunim rejot, viņa metāla zobos atmirdzēs saules gaisma, tas var rosināt personu atteikties no bīstamiem nodomiem".

Tikmēr cilvēktiesību aizstāvju grupas par jauno tendenci paudušas bažas, ziņo "The Sunday Telegraph". Par policijas suņu upuriem kļūdu dēļ kļūst arī nevainīgi garāmgājēji un liecinieki, norādīja Amerikas Personas brīvības apvienības pārstāve Emīlija Vitfīlda. "Ir pietiekami nepatīkami, ja vajā suns ar parastiem zobiem, tādēļ metāla protēzes jau ir pārspīlējums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!