Simtiem cilvēku ir devušies Ēģiptes galvaspilsētas Kairas ielās, protestējot pēc incidenta, kad policists nošāvis tējas pārdevēju, otrdien vēsta britu raidsabiedrība "BBC".

Atgadījums noticis uz ielas, kad vairāku policistu un tējas tirgotāja starpā izcēlies strīds par tējas tasītes cenu, atklāj Ēģiptes Iekšlietu ministrijā. Viens no policistiem atklājis uguni uz pārdevēju, nogalinot viņu un savainojot divus garāmgājējus. Policists ir aizturēts, un lieta nodota izmeklētājiem.

Īsi pēc starpgadījuma sākušies iedzīvotāju protesti. Kāds aculiecinieks aģentūrai “Reuters” pastāstījis, ka protestētāju savaldīšanai piesaistītas divas policijas, kā arī bruņotā automašīna. Pūlis pieprasot, lai apcietinātais policists tiktu nodots viņiem.

Pēdējo mēnešu laikā Ēģiptē bijuši vairāki ar policijas brutalitāti saistīti starpgadījumi. Februārī Kairā protesti sākās pēc tam, kad policists, strīda laikā par soda naudu nošāvis autovadītāju. Savukārt Ismailijā iedzīvotāju nemieri izcēlās pēc tam, kad pērnā gada novembrī nedēļas laikā nomira trīs policijas apcietinājumā esoši cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!