Foto: AP/Scanpix

Šaujot pa furgonu, policisti nošāvuši aizdomās turēto personu, kas iepriekš sestdienas rītā sarīkojis apšaudi ASV pilsētas Dalasas policijas iecirknī, ziņo raidsabiedrība BBC.

Policijas snaiperi šāvuši pa furgonu, trāpot aizdomās turētajam caur vējstiklu. Patlaban policija ir uz notikuma vietu nosūtījusi robotu, lai pārbaudītu, vai aizdomās turētais ir miris. Dallasas policijas priekšnieks Deivids Brauns skaidrojis, ka policisti furgonam patlaban vēl nav tuvojušies, jo iepriekš šāvējs brīdinājis, ka minibuss ir aprīkots ar sprāgstvielām.

Iepriekš policijas darbinieki ārpus policijas iecirkņa ēkas atraduši vairākus aizdomīgus saiņus, tostarp divas somas ar sprāgstvielām. Kā norādījusi Dalasas policijas pārvalde, uzbrucēju motīvs patlaban nav skaidrs. Tāpat likumsargi ziņojuši, ka apšaudē neviena no policijas amatpersonām nav cietusi.

Sākotnēji policijas darbinieki atsaucās uz aculiecinieku teikto, sakot, ka apšaudē bijušas iesaistītas četras personas, tomēr Dallasas policijas priekšnieks Deivids Brauns vēlāk sacījis, ka apšaudē bijis iesaistīts tikai viens uzbrucējs. Policijas pārvaldes priekšnieks skaidrojis, ka pēc uguns atklāšanas policijas iecirknī aizdomās turētais meties bēgt, izmantojot minibusu. Policija dzinusies aizdomās turētajai personai pakaļ.

Pakaļdzīšanās iespējamam vainīgajam beigusies aptuveni 14 kilometrus no Dallasas centra. Policija norāda, ka bēgšanai izmantotajam minibusam sānos bijušas ierīkotas speciālas vietas ieročiem.

Dallasas policija norāda, ka aizdomās turētais ir baltais vīrietis, taču pagaidām viņa identitāte nav apstiprināta. Brauns minējis, ka aizdomās turētā vārds ir Džeims Bolvērs un ka policisti iepriekš ir saņēmuši trīs izsaukumus par vardarbību ģimenē saistībā ar šo personu.

"Pārrunās ar policistiem pēc apšaudes aizdomās turētais sacījis, ka mēs esam paņēmuši viņa bērnu un apsūdzējuši terorismā. Pēc tam viņš sarunas ar policistiem pārtraucis," preses konferencē sacījis Brauns, ziņo raidsabiedrība.

Jau ziņots, ka desmitiem policijas automašīnu bija uzsākušas pakaļdzīšanos bruņotiem uzbrucējiem, kuri sestdienas rītā sarīkojuši apšaudi ASV pilsētas Dalasas policijas iecirknī. Pēc apšaudes kādā stāvlaukumā īpašo uzdevumu vienība veikusi pārrunas ar iespējamiem uzbrucējiem.

Arī stāvlaukumā bijuši dzirdami šāvieni gan no likumsargu, gan no uzbrucēju ieročiem, informējušas varas iestādes, taču neviens policists apšaudēs neesot ievainots.

Savukārt pie policijas iecirkņa pēc apšaudes atrastas aizdomīgas somas. Vismaz vienā no tām bijušas sprāgstvielas, informē raidsabiedrība CNN. Sprādziena draudu dēļ no teritorijas evakuēti cilvēki, un pie somām nosūtīts īpašs robots. Kad tas centies pārvietot vienu no somām, tā uzsprāgusi. Eksplozijā neviens savainojumus nav guvis, liecina policijas ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter". Likumsargi arī publicējuši attēlus no apšaudes un sprādziena vietām.




Amatpersonām vēl nav izdevies noskaidrot uzbrucēja rīcības motīvus.

Vietējās policijas priekšnieks Deivids Brauns medijiem norādījis, ka uzbrukumā iesaistīto skaits nav precīzi zināms, taču tie varētu būt pat četri cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!