Policists kādā Losandželosas privātajā villā notikušajos "Halloween" svētkos nošāvis aktieri Entoniju Dveinu Lī, kas uz viņu pavērsis rotaļu pistoli, ziņo "Anananova", piebilstot, ka 39 gadus vecais Lī 1997. gadā filmējies Džima Kerija lentā "Liar, Liar".
Nav zināms, vai Lī policistu, kas bija ieradies pēc sūdzības par pārāk skaļu uzvedību, uzskatījis par kādu no karnevāla dalībniekiem. Policijas pārstāvji norādīja, ka svētku pasākumā piedalījās vairāki simti cilvēku, daudzi no kuriem bija tērpti karnevāla kostīmos.

Policists Tariels Hopers kopā ar savu pārinieku meklējuši īpašuma saimnieku, un piegājuši pie mājas, ieskatījās tajā pa logu. Kad Lī ieraudzīja policistu, aktieris pavērsa viņa virzienā pistoli, ko pēc traģiskā gadījuma eksperti atzina par rotaļu ieroci. Hopers caur logu vairākas reizes izšāva, un Lī no gūtajiem ievainojumiem mira notikuma vietā.

Policijas amatpersonas norādīja, ka Hopera darbībā nav konstatētas nekādas atkāpes no reglamenta, un traģēdijas iznākums ir loģisks, jo policistam nav iespēju atšķirt rotaļu ieroci no īsta.

Savukārt Lī jaunākā māsa Tina Fogta vietējai televīzijai KTTV-TV norādīja, ka viņai nav izprotams, kādēļ policistam būtu jāšauj uz karnevāla dalībnieku, kam varētu būt rotaļu ierocis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!