Foto: Reuters/Scanpix

Polija atbildējusi uz Eiropas Savienības (ES) Tiesas pagaidu lēmumu, kas līdz galīgā sprieduma pasludināšanai liek Polijai apturēt koku ciršanu Belovežas gāršā, vēsta Polijas Radio.

Polijas Vides ministrija neatklāj atbildes saturu, jo dokumentam noteikusi slepenības statusu. Taču kā vēsta Polijas ziņu aģentūra PAP, ministrija savā atbildē norāda, ka ciršanas apturēšana nodarīs kaitējumu videi 3,2 miljardu zlotu (750 miljonu eiro) apmērā un ka ciršana darbi atbilst ES Putnu un dzīvotņu direktīvai.

"Vides ministrija (..) tikai veic darbības, ka domātas sabiedrības drošības garantēšanai Belovežas gāršā, ieskaitot aizsargājošus pasākumus apdraudētām dzīvotnēm un sugām," sacīja ministrijas pārstāvis Aleksandrs Bžozka.

Polijas vides ministrs Jans Šiško pirmdien paziņoja, ka Polija turpinās meža darbus Belovežas gāršā, neraugoties uz ES Tiesas rīkojumu tos apturēt līdz galīgā sprieduma pieņemšanai Varšavas strīdā ar ES.

Eiropas Komisija (EK) trešdien brīdināja Poliju, ka tai ir jāievēro ES Tiesas rīkojums, ar kuru Varšavai pieprasīts apturēt meža darbus Belovežas gāršā.

"Komisija ar lielām bažām seko līdzi situācijai," atzina EK preses sekretāre Mina Andrejeva.

Ja tiks gūts apstiprinājums, ka koku ciršana Belovežas gāršā turpinās, EK ir gatava iekļaut šo jautājumu likuma varas procedūrā pret Poliju, viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!