Foto: EPA-AFI
Polija neesot saņēmusi visus dokumentus par Polijas prezidenta lidmašīnas katastrofu, kurus tā pieprasījusi no Krievijas, paziņojis Polijas ģenerālprokurors Andžejs Seremets, vēsta "Ria Novosti".

Viņš stāstījis, ka Polijas prokuratūra no Krievijas kolēģiem neesot saņēmusi visus pieprasītos dokumentus, tai skaitā svarīgu informāciju par Smoļenskas lidostas stāvokli un dispečeru pienākumiem.

Prokuratūra plāno lūgt Polijas valdības palīdzību, lai iegūtu no Krievijas visus dokumentus.

Krievijas izmeklētāji aprīļa sākumā paziņojuši, ka Polijai nosūtīti 28 lietas materiālu sējumi, 1100 procesuālo dokumentu lapas, protokoli un ekspertīžu slēdzieni. Turklāt krievu izmeklētāji pauduši, ka Polija arī nav atbildējusi uz visiem kolēģu pieprasījumiem no Maskavas.
Tikmēr Polijas izmeklētāji vēsta, ka pagaidām nav gūti pierādījumi, ka uz avarējušās lidmašīnas pilotiem būtu izdarīts spiediens, vēsta "Itar Tass".

Jau vēstīts, ka ziņojumā par Smoļenskas aviokatastrofu, ko Maskava Polijai nodeva janvāra sākumā, Krievijas izmeklētāji katastrofā vainoja nekompetentos lidmašīnas poļu pilotus un augstāko amatpersonu pavēli nolaisties, neskatoties uz bīstamajiem laikapstākļiem. Savukārt Polija pauž sašutumu par šādu slēdzienu, un norāda, ka vainojami arī lidlauka dispečeri, kas nav pilotiem snieguši pareizas norādes.

Polijas prezidents Lehs Kačiņskis gāja bojā līdz ar 95 citiem cilvēkiem, tostarp augsta ranga Polijas amatpersonām, 2010.gada 10.aprīlī, avarējot prezidenta lidmašīnai, kad tā biezā miglā mēģināja nolaisties lidlaukā netālu no Smoļenskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!