Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kopš Krievija ceturtdienas, 24. februāra, rītā sāka iebrukumu Ukrainā no kaimiņvalsts Polijā ieradušies 115 000 cilvēku, sestdien paziņojis Polijas iekšlietu ministra vietnieks Pāvels Šefernakers.

"Kopš kara sākuma no Ukrainas Polijā pār robežu ieradušies 115 000 cilvēku," viceministrs teica žurnālistiem Medīkas ciemā Polijas dienvidaustrumu robežas tuvumā.

Dažas stundas iepriekš viņš teica, ka no Ukrainas ieradušies 100 000 bēgļu.

Polijas robežsardzes priekšnieks Tomāss Praga sacīja, ka piektdien vien Ukrainas - Polijas robežu šķērsojuši gandrīz 50 000 cilvēku.

Polija atvērusi visus robežkontroles punktus arī gājējiem. Iekšlietu ministra vietnieks informēja, ka Polija var reģistrēt līdz 50 000 cilvēku, kas ierodas no Ukrainas, dienā.

Šefernakers sacīja, ka lielākā daļa Polijā ieradušos bēgļu no Ukrainas ir sievietes un bērni, kā arī vīrieši, kas jaunāki par 18 vai vecāki par 60 gadiem. Vīriešiem spēka gados ir noteikta mobilizācija.

Viņš noradīja, ka 90% Ukrainas bēgļu Polijā ir vieta, kur apmesties pie draugiem vai radiniekiem, bet pārējie tiek izmitināti kādā no deviņiem robežas tuvumā izvietotajiem centriem.

ANO Augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi sestdien tviterī rakstīja, ka kaimiņvalstīs no Ukrainas ieradušies 150 000 cilvēku, tostarp puse ir Polijā, bet pārējie Ungārijā, Moldovā, Rumānijā un citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!