Foto: AFP/Scanpix

Pēc kāda 21 gada veca poļa slepkavības pie kebabu restorāna Elkā, Polijas ziemeļaustrumos, izcēlušās vietējo iedzīvotāju sadursmes ar policiju, kā rezultātā aizturēti 28 cilvēki, vēsta Polijas Radio un citi mediji.

Polijas varasiestādes aizdomās par slepkavību izvirzījušas apsūdzības Tunisijas pilsonim.

21 gadu vecais polis tika letāli sadurts pie kebabu restorāna Vecgada vakarā.

Vietējā policija iepriekš ziņoja, ka saistībā ar slepkavību aizturēti restorāna īpašnieki, kas ir Ziemeļāfrikas izcelsmes.

Prokurors pirmdien paziņoja, ka visi notikušā apstākļi joprojām nav noskaidroti, bet izskatās, ka nogalinātais un vēl viens polis paņēmuši no restorāna divas dzērienu pudeles, par kurām nav samaksājuši. Tam sekojis kautiņš, kura laikā 26 gadus vecais restorāna pavārs ar nazi divas reizes sadūris 21 gadu veco poli, kamēr otrs restorānā aizdedzinājis petardi.

Ja pavārs tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Svētdien simtiem vietējo iedzīvotāju sapulcējās pie restorāna, lai aizdedzinātu svecītes nogalinātā piemiņai. Tomēr pasākums izvērtās vardarbībā, kad vairāki cilvēki izsita ēkai logu un iekšā aizdedzināja petardes.

Pūlis sāka apmētā policiju ar pudelēm un akmeņiem, uz ko likumsargi reaģēja ar asaru gāzi. 28 cilvēki tika aizturēti. Viņi var tikt apsūdzēti par sabiedriskā īpašuma bojāšanu vai sabiedriskā miera graušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!