Foto: TASS/Scanpix/LETA

Polijas drošības spēki aizvadītajā naktī aizturējuši aptuveni 100 migrantus, kas mēģinājuši iekļūt valstī no Baltkrievijas, ceturtdien pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Baltkrievijas spēki vispirms veikuši izlūkošanu un, visticamāk, izpostījuši uz robežas uzslieto dzeloņstiepļu žogu, tviterī skaidroja ministrija.

"Tad baltkrievi piespieda migrantus apmētāt Polijas karavīrus ar akmeņiem, lai novērstu viņu uzmanību. Mēģinājums šķērsot robežu notika dažu simtu metru attālumā."

"Tika aizturēta aptuveni 100 migrantu liela grupa," teikts paziņojumā. Incidents noticis pie Dubiče Cerkevnes.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!