Polijā ir sākušās trīs dienu sēras, pieminot vismaz 66 bojā gājušos un izrādot līdzjūtību 150 ievainotajiem, kas kļuva par upuriem nelaimes gadījumā Katovices izstāžu zālē.
Glābēji ir beiguši pārmeklēt izstāžu zāles drupas, jo maz ticams, ka šādos laika apstākļos zem sabrukušā jumta varētu būt vēl kāds izdzīvojušais, raksta BBC.

Valdība ir paziņojusi, ka jumts sabrucis smagās sniega segas dēļ, kaut arī ēkas īpašnieki apgalvo, ka sniegs bijis notīrīts.

Visa valsts ir šokā par sestdien notikušo. Bojā gājušo un ievainoto vidū ir arī vairāki ārzemnieki, tajā skaitā arī vācieši un beļģi.

Visā Polijā karogi ir nolaisti pusmastā, televīzijas diktori tērpušies melnās drēbēs un valsts telekanāli ir pārtraukuši demonstrēt izklaidējošus raidījumus. Iedzīvotāji lielā skaitā dodas uz baznīcām, lai rastu mierinājumu savās bēdās.

Tagad negadījuma vietā pie darba ķersies smagā tehnika, lai novāktu lūžņus. Glābēji vairs necer, ka tika atrasts kāds izdzīvojušais.

Sestdienas pēcpusdienā sabruka viens izstāžu zāles jumta posms, aptuveni pēc stundas, kad jau bija sākti glābšanas darbi, sabruka vēl viens posms.

Stindzinošajā aukstumā bojā gājušo skaits arvien palielinājās, jo iesprostotie cilvēki, ko nebija nogalinājis brūkošais jumts, mira no ķermeņa atdzišanas, neskatoties uz glābēju pūlēm pūst drupās karstu gaisu.

Glābēju mediķu grupas vadošais ķirurgs stāsta, ka sabrukušais skārda jumts darbojies kā saldētava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!