Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko tiesas prāva varētu apgrūtināt Kijevas centienus uzlabot attiecības ar Eiropas Savienību (ES), otrdien brīdināja Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis.

Pašreizējās bloka prezidētājvalsts vadītājs norādīja, ka Ukrainas bijušās premjerministres un prezidenta amata kandidātes tiesas prāva daudzās valstīs tiek uztverta politiski, "un tas neapšaubāmi kaitē Ukrainas tēlam Rietumos".

Tiekoties ar savu Ukrainas kolēģi Viktoru Janukoviču, Komorovskis aicināja "kliedēt aizdomas, ka šī tiesas prāva ir tikai politiska atriebība sāncensim, opozīcijai".

Jau ziņots, ka Timošenko tiek tiesāta saistībā ar apsūdzībām par pilnvaru pārsniegšanu , 2009.gadā noslēdzot vienošanos par dabasgāzes piegādēm ar Krieviju.

Prokuratūra uzskata, ka šī vienošanās valstij nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (92,40 miljonu latu) apmērā.

Ja tiesa atzīs politiķes vainu izvirzītajās apsūdzībās, viņai draud no septiņu līdz pat desmit gadu cietumsods.

5.augustā tiesa nolēma arestēt Timošenko , un kopš tā laika dienesta pilnvaru pārsniegšanā apsūdzētā politiķe atradusies apcietinājumā.

Timošenko arests izraisījis asu rietumvalstu nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!