Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien notikušajā vilciena katastrofā Polijā cietuši 84 cilvēki, bet zem apgāzta vagona glābēji nav atraduši cilvēkus. Katastrofā gājis bojā viens cilvēks, ziņo ārvalstu masu mediji.

Slimnīcās turpina ārstēties vēl 44 cilvēki. Prokuratūra sākusi izmeklēt avārijas iemeslus, un tie varētu būt zināmi pēc dažām dienām, ziņo "RIA Novosti".


Negadījums nenoskaidrotu iemeslu dēļ notika pie Babi pilsētas valsts vidienē. Vilcienam, kas bija ceļā no Varšavas uz Katovici, bija četri vagoni. Viens no vagoniem negadījumā stipri bojāts.

Vilcienā, kurā ir 286 vietas, pēc dažādām aplēsēm bija no 270 līdz 280 cilvēkiem. Pasažieri vietējiem medijiem stāstījuši, ka pēc avārijas cilvēki uzreiz metušies palīdzēt ievainotajiem, mediķi un glābēji notikuma vietā ieradušies ļoti ātri.

Pasažieri Polijas televīzijai TVN24 stāstījuši, ka notikušais bija šokējošs. "Tas bija briesmīgs moments, es pēkšņi sapratu, ka guļu uz zemes, bet man virsū guļ cilvēki," stāstījusi viena no cietušajām.

"Es biju citā vagonā. Vilciens brauca ātri. Pēkšņi mani svieda pie durvīm, man virsū sāka krist cilvēki, kas bija blakus," stāstījis cits pasažieris.

Avārijas brīdī vilciens bija pārsniedzis maksimāli atļauto ātrumu, ziņoja TVN24, atsaucoties uz avotiem valsts prokuratūrā. Pēc telekanāla rīcībā esošā informācijas, vilciens braucis ar ātrumu 118 kilometri stundā. Vietā, kur notika avārija, jau mēnesi notiek remonts un satiksmi regulē semafori. Pēc telekanāla ziņotā, šajā posmā atļautais ātrums bija 40 kilometri stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!